Inspiratie

Hierboven zie je een foto van spreeuwen die zich voor hun wintertrek verzamelen en dan plotseling een zwerm vormen. Het is alsof er een nieuw groot wezen ontstaat dat een eigen leven leidt. Het is niet alleen de zwerm die fascinerend is, het is ook de plotselinge overgang naar de zwerm. Van het ene op het andere moment zijn de kriskras vliegende individuele vogels opgegaan in een zwerm die een magnifieke dans lijkt uit te voeren. Het is een indrukwekkende evolutionaire strategie om vijanden te verjagen. Met een beetje fantasie zie je in luttele seconden trechters, tornado’s, zandlopers, schroeven en waaiers ontstaan. Het Nationaal Ballet is er niets bij.

In de nieuwe situatie verschijnt een kwaliteit die niet terug te voeren is op de oude situatie. De zwerm heeft eigenschappen die de vogels individueel niet bezitten. Het geheel is meer dan de som der delen.

Dat jij ook onderdeel bent van een groter geheel wordt vaak vergeten als je je in bezit laat nemen door dwingende gedachten en heftige emoties. Jij bent zoveel meer dan je angsten, je stress, de ervaring van chaos in je leven of de afwezigheid van grip op je leven.

Je kunt het geheel van alle vormen van leven en energie in de kosmos – waar wij als mensheid ook onderdeel van zijn – zien als een dergelijke gezamenlijkheid. Het is als één verwevenheid en verbondenheid die een samenhangend geheel vormt. Wij hebben allemaal een deel in het geheel.

En in dat geheel is ruimte voor iedere betekenis en iedere bijdrage. Ook jij bent een belangrijk en uniek onderdeel hiervan. Dit beseffen, dit weten, dat geeft rust.

The Space Between Self-Esteem and Self Compassion: Kristin Neff at TEDxCentennialParkWomen – YouTube

Nick Vujicic Deel 1 – 5 Nederlands ondertiteld – YouTube, deze inspirerende man leert ons een waardevol leven te leiden met obstakels.

De ongewenste gast – ACT Metafoor – YouTube, synoniem voor ongewenste gevoelens en gedachten.

The Happiness Trap: Evolution of the Human Mind – YouTube, over de menselijke geest die geëvolueerd is om te denken op manieren die psychisch lijden veroorzaken

Heb je nog vragen voor mij?

Vul je naam en e-mailadres in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Telefonisch ben ik te bereiken via: 06 – 13 50 55 99 (Whatsappen mag ook) en mijn mailadres is: info@nellietteweggemans.nl